Műköröm

Nem volt még műkörmöd, de kacérkodsz a gondolattal? Javaslom nézz körül a galériáinkban. Egyaránt megtalálhatóak a klasszikus valamint az extrém körmök is.

A műkörömépítés célja a természetes körmök hosszabbítása esztétikusabbát tétele. Akik tartósan szép és ápolt körmökre vágynak, és a természetes körmük önmagában nem kellően erős, azok számára ideális a műköröm.

A műkörömépítésben akárcsak számtalan más területen is az elmúlt években hatalmas technikai fejlődés ment végbe. Rendkívül sok olyan újítás született amelyek hozzájárultak, hogy esztétikusabb, kecsesebb, tartósabb körmök készülhessenek. Számtalan új forma és szín áll rendelkezésre, az egyszerű és klasszikus francia körömtől az extrémen át a kecsesen hajlított formákig.

A színeknek és a mintáknak csak a fantáziánk szabhat határt. A mára méltán közkedvelté vált körömágyhosszabbítás technikája pedig segít, hogy még esztétikusabb és tovább hordható körmöket készítsünk.

Porcelán vagy zselé?

Szalonunkban egyaránt készítünk zseléből és porcelánból is műkörmöket. Amennyiben nincs konkrét elképzelésed az anyagot illetően nyugodtan bízd rá magad kollégáinkra.

Számtalan hiedelemmel ellentétben egyik anyag típus sem rosszabb a másiknál. Mind a két anyagcsoporttal lehet tartós esztétikus jól hordható körmöket építeni. A lényeg mindig a szakember, akit megtisztelsz a Bizalmaddal.

Rövid vagy hosszú köröm?

Első alkalommal általában célszerűbb rövidebb hosszt választani, így szépen fokozatosan hozzá fogsz tudni szokni az új körmeidhez. :)
 
Ha már "gyakorlott" műkörömviselő vagy Neked csak a képzlet szabhat határt. Amennyiben extrém formát szretnél (Monroe, Orosz mandula, Gótikus Mandula, Pipe vagy Edge) mindenképpen előre egyeztessünk telefonon. Ezeknek a formáknak az elkészítése hosszabb folyamat mint egy klasszikus szalon formáé, ezért fontos, hogy kellő időt szánjunk rá.Első alkalommal általában célszerűbb rövidebb hosszt választani, így szépen fokozatosan hozzá fogsz tudni szokni az új körmeidhez. :)

 

Műköröm építés szalon hosszban

Új vendégeinktől gyakran felmerül ő kérdés, hogy mégis mit takar a szalon hossz kifejezés a műköröm építés esetében.

Műkörmösök között sincs tökéletes egyetértés a műköröm építés hosszainak meghatározásában. Vannak akik S M L méreteket adnak meg az árlistán vannak akik miliméterekben határozzák meg a méretet vannak akik bizonyos építő sablon típus méretezéseire hivatkoznak. Laikusként úgy gondolom egyik megoldás sem teljesen egyértelmű. Emiatt igyekeztem én egy más megközelítési módot bevezetni a szalon hossz meghatározására. 

Nálunk az Illusion körömszalonban a szalon hossznak a maximuma, megegyezik a természetes körömlemez hosszának duplájával. (Maximum mégegyszer olyan hosszú a szalon hossz mint a természetes körömlemez hossza. Rövidebb köröm építése természetesen még ugyan ebbe a kategóriába tartozik, nem szükséges tehát ezt a maximum hosszt kihasználni, azonban úgy gondoljuk így talán jobban érzékelhető laikusként is a szalon hossz fogalma. 

Rövid rágott körmök esetén ez a hosszabbítás nagyon rövidnek érződhet. Hosszú évek tapasztalata azonban azt mutatja, hogy ilyen mértékű hosszabbítás még jól megszokható és a viselhető egy hosszú évek óta körömrágással kűzdő, kezeit emiatt rejtegetni kényszerülő vendég számára is.Ettől nagyobb arányú hosszabbítás a természetes körömlemez sérüléséhez vezethet rágott körmök esetén.
Szalonhossz maximálisan kihasználva

Műköröm töltése - saját köröm megerősítése


Műköröm töltés esetén a már meglévő épített köröm frissítését, újraszínezését értjük. Töltés esetén a meglévő körmökről az anyag nagy részét eltávolítjuk, a természetes körömlemezt előkészítjük a műköröm építéshez szükséges módon. A választott színnek fazonnak megfelelően betöltjük a lenőtt részt, kialakítjuk az új c-ívet, ezzel visszaadjuk a köröm stabilitását. 

Műköröm töltés esetén egyaránt készíthetünk francia egyszínű valamint többszínű körmöket is. 

Olyan hatások elérésére nem alkalmas a műköröm töltés ahol a szabadszéli rész (az ujjbegyen túl nyúló szakasz) átlátszó, üveghatású. 

Extrém körmöket csak ritka esetben lehet töleni, ennek oka a speciális sablonfelhelyezés. Bizonyos körömtípusoknál (karvaly köröm, sísánc köröm) a töltések száma korlátozott. Ezen körömformák a természetes körömlemez, műköröm alá növésével rontják a köröm stabilitását, és a köröm tartósságát veszélyeztetik.
 
Műköröm töltés

Műköröm újraépítése szalonhosszban

Műköröm újraépítés esetén a meglévő műkörmöt eltávolítjuk (teljesen lerövidítjük és az alaprétegig visszareszeljük az anyagot). Ezt követően pedig egy új műkörmöt építünk fel a választott hossznak és formának megfelelően. 


Műköröm újraépítésére az alábbi okok miatt lehet szükség:
 
  • új vendég esetén, ha nem tudjuk, hogy az előző körmös milyen anyagokkal hogyan dolgozott, jobban szeretjük teljesen lecsupaszítva új építésként elkészíteni a körmöt, így tudunk maximális garanciát vállalni az elkészített körömre.
  •  bizonyos körömformák esetén (óraüveg, karvaly, sísánc) a köröm deformálódása miatt szükséges két maximum három alkalmanként a körmöket teljesen eltávolítani és új műkörmöt építeni, ezzel tudjuk biztosítani az esztétikus és tartós végeredményt.
  •  rágott, alulról kipiszkált köröm esetén szintén szükséges az újraépítés, hiszen ezeknél az eseteknél gyakran alulról kezd fellevegősödni a köröm.
  • abban az esetben ha a körmök nagyon ferdén nőnek szintén szükséges az eszétika és atartósság miatt pár alkalmanként újra építeni.
Műköröm újraépítése szalon hosszban

Illusion Körömszalon
Műköröm - Géllak - Pedikűr

Telefon: +36 30 670 3325
E-mail: info@mukorombudan.hu
Elérhetőség: 1023 Budapest Ürömi utca 3.