TÚLÉLŐ KÉZIKÖNYV A KÖRMEIDHEZ! A PORCELÁN KÖRMÖK ÁPOLÁSA ÉS ELTÁVOLÍTÁSA

Mit tegyél ha lenőtt a porcelán műkörmöd?

 

 

Reszelővel rövidítsd a hosszát, így még jó pár hétig fogod tudni viselni. (Vágással ne akard rövidíteni, mert, megpattanhat az anyag és berepedhet a saját körmöddel együtt.)

 

Ahogy eddig is, úgy most is fokozottan figyelj rá, hogy gumikesztyűben végezd a házi munkát. Ezzel nem csak a kezed kiszáradt bőrét véded a további károsodástól hanem a körmeidet is óvod a kopástól és az idő előtti elhasználódástól.

 

Ha van otthon még a régi időkből körömlakk akkor azzal most nyugodtan újra kísérletezhetsz, így a lenövés is sokkal elviselhetőbb lesz. Jó hír, a műkörmön a hagyományos körömlakk sokkal hosszabban tart mint a természetes körmökön.

 

Ha már nagyon durva a helyzet akkor a porcelánt a géllakhoz hasonlóan le tudod oldani otthon is. Reszelővel reszeld meg a műkörmöt. Légy nagyon óvatos és körültekintő, a természetes körömlemezt igyekezz elkerülni.

Ha már a nagyját lereszelted, akkor jöhet az acetonos/leoldó dunszt. Fogj egy arctisztító korongot, vágd 4 részre, egy negyedet acetonozz be, majd alufóliával csomagold be a körmeidet. Várj olyan 10-12 percet, húzd le a kis „sapkát” és egy fa pálcával (hurkapálca, evőpálca, ha van narancsfapálca) óvatosan kezd el lefele tologatni a meglazult anyagot. Így haladj körömről körömre.

Ha még nem oldotta meg eléggé az aceton a porcelánt akkor a kis sapkát tedd vissza rá és menj a következő körömre.

 

Ha bármiben szükséged van segítségre keress nyugodtan telefonon :)

+36 30 390 7254

 

 

Ölellek,

Meli