Illusion Körömszalon

Műköröm Budán, a második kerületben!

Pedikűr

Az ápolt, egészséges lábakért 

 


Lábaink ápolása a szépségápolás mellett egészségügyi szempontból is fontos. Pedikűr során frissítő fertőtlenítő lábáztatás után eltávolítjuk a bőrkeményedést, szükség esetén a benőtt körmöt illetve a tyúkszemet is. A körmöket igény esetén rövidítjük, tisztítjuk majd hatóanyagos krémmel ápoljuk a bőrt. Igény esetén körömlakkal, Shellac-al vagy Gel Lac-kal díszítjük a körmöket.

 

További képekért és inspirációkért kövess bennünket

 Facebookon  Pinteresten vagy az Instagramon


Nyári lábápolás 

 

Itt a nyár, a jó idő, végre megszabadulhatunk a ruháinktól és a cipőnktől. Ez azonban néha kellemetlenségekkel is jár, ugyanis míg télen nemcsak a zokni, hanem a lábbeli is rejti a lábat, addig nyáron nem csupán a melegnek, hanem a figyelő tekinteteknek is ki vagyunk téve.


Nyáron lábaink bőrét körmét is jóval több hatás éri, mint a téli védettebb időszakban. Az időszak egyik legfőbb áldozata a sarok, ami könnyen kiszáradhat és a bőrkeményedések is előszeretettel megjelennek a szandálok, papucsok használatával. A repedezett sarok pedig nemcsak hogy nem szép látvány, ha elhanyagoljuk, bizony komoly fájdalom forrása is lehet. Ezért ha azt tapasztaljuk, hogy a sarkunkat megviseli a nyár, érdemes szakemberhez fordulni. 

Téli lábápolás


A téli hónapokban, amikor előfordul, hogy egész nap csizmában kell ülnöd a fűtött helyiségben, szinte elkerülhetetlen a lábizzadás. Ha nem teszel ellene, akkor akár a gombásodásnak is szabad utat engedsz.

Nyáron jobban odafigyelünk a lábunk ápolására, hiszen szem előtt van. Míg azonban a szandál nem takarja el az esetleges bőrkeményedéseket, és nem fedi el a szagokat, addig a magasan zárt csizmák és bélelt téli cipők igen. Ezekben azonban a baktériumok és a kórokozók is jobban érzik magukat, így ha nem törődsz kellően a lábaddal télen, akkor ne csodálkozz, ha nem kímélnek a nemkívánatos szagok és a gombák.

 

Spa pedikűr

 

A Spa pedikűr ötvözi a kényeztető kezeléseket és a hagyományos pedikűrt. Kényeztető lábfürdővel, tengeri sós radírozással, pakolással kényeztetjük a fáradt lábakat, majd a kezelés végén frissítő lábmasszázzsal tesszük teljeskörűvé az élményt.

Körömprotézis

 

A körömprotézis műköröm alapanyagból készített pótlás a természetes körömre. Segítségével a sérült körmöket esztétikailag javíthatjuk. A körömprotézis nem alkalmazható fertőző, gombás körmök esetén. Amennyiben ilyen megerősítés kerül a lábkörmökre, fokozottan fontos azoknak a rendszeres felülvizsgálata és ellenőrzése. A zárt cipő viselésekkor egy már megnőtt köröm könyebben megnyomódhat ezáltal nem megfelelő odafigyelés mellett könyebben kialakulhatnak problémák.